WAWE (World Association for Working Equitation) magyarországi Hivatalos PartnereMAGYARORSZÁGI HIVATALOS PARTNERE  TÁMOGASS MINKET ADÓD 1 %-ával

Kapu

06 gate kapu2A fából vagy fémből készült kapu legalább 1.3 méter magas, és legalább 2 méter széles. Legyen zárható akasztó rajta, ami lóhátról könnyen elérhető. Az akadálypálya vonalvezetésétől függően a kapu jobbról vagy balról is nyílhat. A gyorsasági pályán a kapuszárnyat kötél helyettesíti.

Az akadály teljesítése:

A ló 90°-os szögben érkezik az akadályhoz, előtte egy lóhosszal a lovas felveszi lépésbe a lovat. A lovas a lovat a kapuval párhuzamba állítja (jobb vagy bal irányba, a kapu nyitása szerint). A lovas a jobb kezével nyitja ki a kaput, és anélkül, hogy elengedné, átlovagol rajta. Amikor a ló teljes teste már a kapu másik oldalán van, a lovas a kapu bezárásához egy vagy kép hátralépést kérhet. Az akasztó ki és bezárása során a lónak mindvégig a kapuval párhuzamosan, nyugodtan kell állnia. Ha a kapu végül csukva van, a lovas egy lóhossznyit lépésben lovagol a kapura merőleges irányba, majd elindítja a lovat ügetésbe, vagy vágtába.
A feladat elvégzése közben a lovas nem engedheti el a kaput (csak a M és S osztályban, a gyorsasági akadálypálya kivételével). A kapu elengedése hibaponttal jár.

  1. E – előkészítő osztály: Az akadályra lovaglás ügetésben, felvétel lépésbe, az akadályt csak előrehaladva kell teljesíteni.
  2. A - alapszíntű osztály: Az akadályra lovaglás vágtában, ügetésből felvétel lépésbe, az akadályt csak előrehaladva kell teljesíteni.
  3. L - könnyű osztály, WM - középnehéz osztály, WS - nehéz osztály: Az akadályra lovaglás vágtában, vágtából felvétel lépésbe, az akadályt mindkét irányból kell teljesíteni.
  4. Diszkvalifikációval jár, ha a kaput nem sikerül becsukni (a E és a A osztályok kivételével).

working-equitation-akadaly kapu 02
working-equitation-akadaly kapu 03
working-equitation-akadaly kapu 04
working-equitation-akadaly kapu 05
working-equitation-akadaly kapu 06
working-equitation-akadaly kapu 07
working-equitation-akadaly kapu 08
working-equitation-akadaly kapu 09
working-equitation-akadaly kapu 10
working-equitation-akadaly kapu 11
working-equitation-akadaly kapu 12
working-equitation-akadaly kapu 13
working-equitation-akadaly kapu 14
working-equitation-akadaly kapu 15
working-equitation-akadaly kapu 16
working-equitation-akadaly kapu 17
working-equitation-akadaly kapu 18
working-equitation-akadaly kapu 19
working-equitation-akadaly kapu 20
working-equitation-akadaly kapu 21
working-equitation-akadaly kapu 22

A sportág
Az akadályok listája
Letölthető dokumentumok
Események versenyek
We edzők
We Facebook oldalunk

Ha nem szeretnél lemaradni a friss hírekrőlérdekes képekről és videókról, csatlakozz facebook oldalunkhoz is! itt