WAWE (World Association for Working Equitation) magyarországi Hivatalos PartnereMAGYARORSZÁGI HIVATALOS PARTNERE  TÁMOGASS MINKET ADÓD 1 %-ával

Nágl Dorina élményei az edzőképző tanfolyamról

"Amikor 6 évesen először lóra ülhettem, már akkor arról álmodtam, hogy ez a dolog egyszer a hivatásommá váljon. Az idáig eltelt sok-sok év lovaglás alatt több szakágba is belekóstoltam, különböző lókiképzési irányzatokat és stílusokat ismerhettem meg, de egyiket sem éreztem igazán magaménak."

 Nágl Dorina élményei az edzőképző tanfolyamról"Két éve jutott tudomásomra, hogy Kappel Edit Móron, a Hétkúti Lovardában tevékenykedik, aminek mára a neve Klasszikus Lovaglás-és Idomító Központ, és egyben ez a hazai Working Equitation egyik központja. Amikor gyakornoki pozíciót hirdettek, én kaptam is a lehetőségen és jelentkeztem. Másfél évet töltöttem Editnél, ez idő alatt pedig a munkalovaglással is megismerkedhettem. Nagyon hamar belopta magát a szívembe ez a szakág, és mostanra körvonalazódott, hogy ez az, amiben szeretnék kiteljesedni. Nagyon örültem, hogy indult februárban a munkalovas edzőképző tanfolyam, amin részt is vettem és hatalmas élmény volt számomra.

Sokféle edzésvezetési módszert és stílust láthattunk különböző emberektől, ami nagyon tanulságos volt. Minden edzés végén részletes értékelést kapott a vizsgázó edzőjelölt, amit mindenki hallhatott és tanulhatott belőle. Nagyon intenzív három nap volt ez, ami alatt kiderült mindenki számára, hogy nem is olyan egyszerű ez a szakág, oktatni meg végképp. Fél éve már napi szinten foglalkozom lovasok oktatásával, ennek nagyon nagy hasznát éreztem az edzésvezetési gyakorlati vizsgám során. Ez a rutin nélkül nagyon nehéz lett volna, bármilyen nagy elméleti vagy akár gyakorlati (lovastapasztalat) tudás áll valaki mögött. Nekem a kommunikációval nem akadt problémám, viszont a gyakorlati munkalovas tapasztalatom még hiányzik ahhoz, hogy ez az egész kiteljesedjen. A lovasom és a lova nagyon együttműködőek voltak, öröm volt velük dolgozni. Jól esett tőle, az edzőktől és a többi edzőjelölttől is a pozitív visszacsatolás az edzésemmel kapcsolatban. Nem gondoltam volna magamról ezt pár évvel ezelőtt.

Sikerrel zárult az elméleti és gyakorlati vizsgám is, amelyet köszönök a tesztlovasomnak is, Csizmadia Gabinak és lovának Karának.

Remélem hamarosan a tanítványaimnak is átadhatom ezt a tudást, de ezzel együtt még rám is rengeteg tanulás és gyakorlás vár.

Köszönöm a lehetőséget Working Equitation Hungary!
Mindenkinek szeretettel ajánlom ezt a szakágat."

A sportág
Az akadályok listája
Letölthető dokumentumok
Események versenyek
We edzők
We Facebook oldalunk

Ha nem szeretnél lemaradni a friss hírekrőlérdekes képekről és videókról, csatlakozz facebook oldalunkhoz is! itt